ponedeljak, 02 septembar 2019

Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je Panel diskusiju o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granice koji se odrzala u četvrtak, 29. avgusta u u Pres centru Kombank Dvorane.

Događaj obuhvata dva panela i namenjen je predstavnicima neprofitnih organizacija, medijima, međunarodnim razvojnim agencijama, ambasadama, državnim institucijama koje rade sa dijasporom i pojedincima, naročito iz dijaspore. U okviru prvog panela diskutovano je o uspešnim modelima podrške dijaspore, dok se drugi panel baviti uanpređenjem komunikacije dijaspore i matice putem štampanih, TV, radio i online medija. Istraživanje o davanjima iz dijaspore koje je prošle godine sprovela Fondacija Ana i Vlade Divac ukazalo je na potrebu povećanju transparentnosti kod neprofitnih organizacija. Donatorima još uvek nedostaju informacije pre akcije - o tome kakvi se rezultati očekuju ukoliko se prikupe sredstva za određenu namenu, ali i informacije o ostvarenim rezultatima. Smatra se i da nema dovoljno organizovanih promotivnih aktivnosti usmerenih na povećanje svesti o značaju doniranja.

Tokom panela predstavljeni su trendovi o davanjima iz dijaspore od 2015. - 2019. godine na osnovu podataka o donacijama koje prikuplja Catalyst Balkans.

Agendu događaja možete preuzeti OVDE.

 

Objavljeno u 2019. godina
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…