ILCO Srbije na ECPC 7-9. jun 2019 – Brisel

05 jul 2019
(1 Glas)

Predstavnik ILCO Srbije Filip Stokic boravio je od 7-9.juna u hotelu “Renaissance” u Briselu. Odrzan je godisnji Evropski kongres koalicije pacijenata obolelih od raka.

ECPC se bavi istrazivanjem problema sa kojima se pacijenti suocavaju i poboljsanju zivota, nalazenju odgovarajuce terapije, i saradnji drzava da se sto bolja nega i pomoc pruzi tim pacijentima da imaju sto normalniji zivot. Saradnja izmedju svih 28 zemalja EU, ali i zemalja koje nisu clanice.

Na kongresu su govore drzali strucnjaci iz oblasti medicine, farmakologije, predstavnici Evropskih sa predlozima i planovima za dalji posvecen rad kao i do sada, i novim resenjima diskriminizacije, normalizacije zivota i lecenja pacijenata obolelih od raka bilo koje vrste.

ECPC otvara vrata za sve drzave koje zele da saradjuju i pomognu svojim pacijentima ako u svojoj drzavi ne mogu da dobiju odgovarajucu pomoc. Organizacija doceka, smestaja i atkivnosti je bila na najvisem nivou, oko 200 zvanica ja bih rekao je ucestvovalo, ukljucujuci i mene, i svi koji su zeleli da govore bili su saslusani. Bilo je prilike za razgovor sa predstavnicima mnogih zemalja Evrope,posebno sa predsednikom ILCO Izraele i razmenjivanja iskustava, upoznavanja licnog, pa i kultura drugih.

Iznet je plan za naredne 4 godine i zakljuceno je da dosadasnja saradnja ide sve bolje i bolje, i da se svake godine sve vise ljudi prikljucuje i dolazi se do novih i boljih resenja u vidu pomaganja i lecenja pacijenata.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…