Oporavak u Sokobanji 2019.

06 jul 2019
(2 glasova)

Članovi Društva za borbu protiv raka iz Sombora, Apatina, Koluta, Kljajićeva, Monoštra su krajem juna pet dana boravili na oporavku u SokoBanji.

Obišli smo znamenitosti banje,upoznali se sa njenom tradicijom i njenim izletištima.Potražili smo i duhovnu utehu i pomoć u predivnim našim manastirima Đunisu i manastiru Sv.Romana u kojem smo čuli dirljivu priču o čuvenom pukovniku ruske vojske,dobrovoljcu Nikoli Nikolajeviću Rajevskom koji gine kao dobrovoljac‚1876g u Srbiji u borbi s Turcima i ovde ostavlja svoje srce a po kome je Lav Tolstoj osmislio svog junaka iz Ane Karenjine, grofa Vronskog.

Uživali smo u prelepoj prirodi banje ,šumovitog Ozrena ,Rtnja, i udisali vazduh pun radona sa mirisom lipe.

Dragoceno je bilo medjusobno druženje i upoznavanje, razmena iskustava i ohrabrivanje osoba kod kojih je lečenje u toku. Svega ovog ne bi bilo da nam apatinska opština nije obezbedila siguran i udoban prevoz, i da nismo imali vaučere Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije .

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…