Članci poređani po datumu: ponedeljak, 02 septembar 2019

ponedeljak, 02 septembar 2019 03:19

Panel diskusija

Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je Panel diskusiju o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granice koji se odrzala u četvrtak, 29. avgusta u u Pres centru Kombank Dvorane.

Događaj obuhvata dva panela i namenjen je predstavnicima neprofitnih organizacija, medijima, međunarodnim razvojnim agencijama, ambasadama, državnim institucijama koje rade sa dijasporom i pojedincima, naročito iz dijaspore. U okviru prvog panela diskutovano je o uspešnim modelima podrške dijaspore, dok se drugi panel baviti uanpređenjem komunikacije dijaspore i matice putem štampanih, TV, radio i online medija. Istraživanje o davanjima iz dijaspore koje je prošle godine sprovela Fondacija Ana i Vlade Divac ukazalo je na potrebu povećanju transparentnosti kod neprofitnih organizacija. Donatorima još uvek nedostaju informacije pre akcije - o tome kakvi se rezultati očekuju ukoliko se prikupe sredstva za određenu namenu, ali i informacije o ostvarenim rezultatima. Smatra se i da nema dovoljno organizovanih promotivnih aktivnosti usmerenih na povećanje svesti o značaju doniranja.

Tokom panela predstavljeni su trendovi o davanjima iz dijaspore od 2015. - 2019. godine na osnovu podataka o donacijama koje prikuplja Catalyst Balkans.

Agendu događaja možete preuzeti OVDE.

 

Objavljeno u 2019. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…