Članci poređani po datumu: petak, 05 jul 2019

Predstavnik ILCO Srbije Filip Stokic boravio je od 7-9.juna u hotelu “Renaissance” u Briselu. Odrzan je godisnji Evropski kongres koalicije pacijenata obolelih od raka.

ECPC se bavi istrazivanjem problema sa kojima se pacijenti suocavaju i poboljsanju zivota, nalazenju odgovarajuce terapije, i saradnji drzava da se sto bolja nega i pomoc pruzi tim pacijentima da imaju sto normalniji zivot. Saradnja izmedju svih 28 zemalja EU, ali i zemalja koje nisu clanice.

Na kongresu su govore drzali strucnjaci iz oblasti medicine, farmakologije, predstavnici Evropskih sa predlozima i planovima za dalji posvecen rad kao i do sada, i novim resenjima diskriminizacije, normalizacije zivota i lecenja pacijenata obolelih od raka bilo koje vrste.

ECPC otvara vrata za sve drzave koje zele da saradjuju i pomognu svojim pacijentima ako u svojoj drzavi ne mogu da dobiju odgovarajucu pomoc. Organizacija doceka, smestaja i atkivnosti je bila na najvisem nivou, oko 200 zvanica ja bih rekao je ucestvovalo, ukljucujuci i mene, i svi koji su zeleli da govore bili su saslusani. Bilo je prilike za razgovor sa predstavnicima mnogih zemalja Evrope,posebno sa predsednikom ILCO Izraele i razmenjivanja iskustava, upoznavanja licnog, pa i kultura drugih.

Iznet je plan za naredne 4 godine i zakljuceno je da dosadasnja saradnja ide sve bolje i bolje, i da se svake godine sve vise ljudi prikljucuje i dolazi se do novih i boljih resenja u vidu pomaganja i lecenja pacijenata.

Objavljeno u 2019. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…