Odštampajte ovu stranicu
utorak, 21 avgust 2018 13:09

Srpska asocijacija za psihoonkologiju (Beograd)

Predsednica: Tamara Klikovac
Tel: 195 2821
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srpska Asocijacija za psihoonkologiju – SAPO je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano zbog ostvarivanja ciljeva u oblasti psihoonkologije tj.sagledavanja psiholoških problema obolelih od malignih bolesti i pružanje isključivo psihološke podrške i psihoterapijske pomoći pacijentima obolelim od malignih bolesti (različitog uzrasta - odrasli i deca) i njihovim porodicama.

Ciljevi SAPO-a su:

1. Širenje ideja koje promovišu human i saosećajan odnos prema ljudima koji su oboleli od malignih bolesti i njihovim porodicama.
2. Širenje ideja iz oblasti psihoonkologije i popularizacija psihoonkologije kao akademske i naučno-metodološki zasnovane oblasti u našoj sredini.
3. Podsticanje i pokretanje naučnih istraživanja iz oblasti psihoonkologije.
4. Pružanje psihološke podrške i psihoterapijske pomoći ljudima obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica.
5. Edukacije iz oblasti psihoonkologije i podsticanje multidisciplinarne saradnje i razmene sa stručnjacima različitog profila koji rade sa onkološkim pacijentima.
6. Publikovanje članaka,brošura, monografija, knjiga iz oblasti psihoonkologije i organizovanje stručnih/naučnih skupova
7. Prevođenje i obrada naučne i stručne literature iz oblasti psihoonkologije
8. Organizovanje edukativnih i stručnih skupova i predavanja iz oblasti psiho-onkologije
9. Saradnja sa sličnim nacionalnim i internacionlnim udruženjima širom Evrope i sveta
10. Pokretanje različitih programa od nacionalnog značaja koji se odnose na pružanje isključivo psihološke pomoći i podrške odraslim osobama obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica kao i deci i adolescentima i njihovim porodicama u svim fazama lečenja
11. Saradnja sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave pružanjem psiho-socijalne podrške onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica.

Idejni pokretač i osnivački predsednik SAPO-a je docent dr sci Tamara Klikovac.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…