Rad Društva za borbu protiv raka u Somboru u protekloj godini

21 decembar 2020
(0 glasova)

Društvo za borbu protiv raka u Somboru je i u ovoj neobičnoj 2020 godini bilo aktivno, održano je blizu 100 aktivnosti sa 3500 učesnika. Udruženje ima 250 članova,najviše iz Sombora, trećina članstva je iz Apatina, a manji broj iz Kulske i Odžačke opštine.
Zbog epidemiološke situacije najčešće smo pružali podršku osobama lečenima kroz individualne telefonske kontakte, objavljivali tekstove i videoklipove preko drštvenih mreža i sajta udruženja, obučili smo članove učešću na videokonferencijama. U periodu izmedju dva talasa epidemije imali smo i desetak radionica u Centru Zdravka, i 30 članova je bilo na petodnevnoj ekskurziji u Kušićima na Javor planini. Članovi Art sekcije udruženja su aktivno provodili vreme slikajući, šili maske i torbe kod svojih kuća. Sproveli smo istraživanje na temu Integrativna medicina i rak i o uticaju pandemije korona virusa na lečene od raka. Naš rad su pratili štampani mediji (posebnu zahvalnost dugujemo Somborskim novinama), mnogi portali, lokalne i nacinalne televizije. Stečena iskustva smo podelili sa ostalim udruženjima u okviru NALOR(Nacionalne asocijacije lečnih od raka Srbije) preko videokoferencija. U želji da se i dalje svi ponašamo zdravstveno odgovorno, čestitamo Vam božićne praznike i želimo srećniju 2021 godinu.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…