31.januar Nacionalni dan bez duvanskog dima

02 februar 2021
(0 glasova)

Duga videokonferencija za u okviru projekta EKO zdravlje, koje zajednički organizuju udruženja NALOR održana je u subotu 30 januara u susret Nacionalnom danu protiv duvanskog dima.
Nacionalni dan nepušenja obeležavamo u R. Srbiji 31. januara.Dan bez duvanskog dima je dan kojim želimo pokrenuti pušače na prestanak pušenja.
Ideja ovog webinara je bila se prikaže kako novonastala situacija sa pandemijom COVID-19 utiče na pušače i da se podstaknu pušači na prestanak pušenja, da ukažemo koliko je veliki značaj u “zadržanom duvanskom dimu” (engl. Third-hand smoke) i njegovoj štetnosti na organizam gde štetni sastojci se prenose dodirujući rukama lice i usta,a samim tim je povećana i mogućnost infekcije kovidom.

O važnosti pušenja i uticaj na rak bronha,pluća,usne duplje kao i kod osoba koje su već obolele od neke maligne bolesti govorila je prim.dr Evice Budišin sa Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sr.Kamenici i master strukovne medicinska sestra Vesne Imbronjev iz Savetovališta za odvikavanje od pušenja DZ”Novi Sad”

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…