petak, 20 novembar 2020
Udruženje pacijenata je važno za više znanja o tome kako pobediti bolest . O svom iskustvu govori Svetislava Eremić
Objavljeno u 2020. godina
Društvo za borbu protiv raka u Somboru je udruženje koje se bavi prevencijom maligne bolesti , ali i  velikom brigom o kvalitetu života osoba lečenih od raka.
Poslušajte Biljanu Benić predsednika apatinske sekcije našeg udruženja.
Objavljeno u 2020. godina

19.11.2020 je održana Videokonferencija  NALOR 2020 na temu Metastatski rak dojke. Predavači Prof dr Lazar Popović, medikalni onkolog   i Prof dr Tamara Klikovac, psihoonkolog održali su vrlo lepa i korisna predavanja za učesnike konferencije lečene žene od raka dojke. Nakon predavanja u diskusiju se uključilo blizu 40 učesnika, žena lečenih od raka dojke iz Beograda, Novog Sada, Dimitrovgrada, Leskovca, Apatina, Odžaka, Kule, Sivca, Celja.  Pitanja su se se odnosila na dostupnost savremene terapije raka dojke i potrebnu stručnu psihološku podršku  svim pacijentima lečenim od raka. Moderator sastanka, Prim dr Đerđi Šarić je napomenula da je edukacija pacijenata osnovni cilj udruženja pacijenata, i da je ova videokonferencija pored toga što je omogućila bolji život sa bolesti pomogla i u digitalnom opismenjavanju članova udruženja, što je bio veliki izazov za većinu učesnika. Sledi nastavak konferencije 20.11.2020. na temu Integrativna medicina i rak, a 21.11.2020 će se održati redovna skupština Nacionalne asocijacije lečenih od raka. 

Objavljeno u 2020. godina
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…