Poseta japanske delegacije i IJZS "Dr Milan Jovanović Batut" Ženskom centru Milica

04 oktobar 2016
(1 Glas)

Trećeg oktobra su Predstavnici Projektnog tima iz Japana Akihiro Fudživara, koordinator Projekta ;Tamotsu Nozaki, specijalista za rak ; Prof. Dr Satoshi Kaneko, profesor Univerziteta u Nagasakiju i stručni savetnik „Projekta za unapređenje Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke u Republici Srbiji“, zajedničkog projekta između našeg Ministarstva zdravlja i japanske vlade, predstavnice IJZ „Dr Milan Jovanović Batut“, prim. dr Verica Jovanović, Šef Kancelarije za skrining raka, dr Klaudia Kravić asistent koordinatora za rano otkrivanje raka dojke i dr Dragana Tandjera- Milićević ispred ZJZ Kraljevo posetili prostorije Ženskog centra „Milica“ .
Gostima je predstavljen rad Dnevnog centra za podršku i pomoć obolelima od karcinoma i njihovim porodicama a kroz razgovor sa korisnicama i volonterima upoznati su sa problemima sa kojima se žene sreću u unutrašnjosti Srbije. Skrenuta je pažnja na nedovoljan kapacitet zdravstvenih ustanova kako u tehničkom tako i u stručnom smislu kao i važnost postojanja ovakvog centra u mestima gde su oboleli prepušteni sami sebi.
Pored prostora u kome se održavaju „ Radionice duše“ u kome se pored psihološko- iskustvene podrške žena može opustiti uz šoljicu čaja i knjigu iz male biblioteke udruženja, gosti su obišli i prostor u kome se održavaju „Radionice tela“ – vežbe prevencije limfedema i osteoporoze kao i limfne drenaže pod stručnim nadzorom dr Dare Srećković fizijatar, Mirjana Đorđević više fizioterapeutkinje i Snežane Drašković master sporta i fiz. Kulture.
Gostima su podeljeni simbolični pokloni „Čaše zdravlja“- rad žena Ženskog centra „Milica“ kao i šolje sa motivima banje, rad naših prijateljica grnčarske radionice „Stanežnica osmeha“.
Posle obilaska udruženja, gosti su uživali u šetnji banjskim parkom i „Japanskim vrtom“.
Zahvaljujemo se prevodiocu Uni Belušević i asistenkinji projekta Jeleni Petrović na saradnji

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…