sreda, 20 april 2016 00:00

"Volonteri protiv raka" u Somboru

U organizaciji Društva za borbu protiv raka, 18 i 19. aprila u Centru Zdravka, sprovedena je obuka za deset volonterki koje će do kraja septembra obilaziti i pomagati članove Udruženja.

Tokom edukacije volonterke su upoznate sa nekim psihološkim, socijalnim i zdravstvenim potrebama osoba lečenih od raka. Kroz igrokaze "Šoljica razgovora" i "Ovde sam da pomognem" volonterke su naučile osnovne veštine komunikacije i podrške koje će praktično primeniti u posetama lečenim od maligne bolesti u Somboru, Laliću, Sivcu, Sonti, Kljajićevu, Subotici i Novom Sadu.

Volonterke su studentkinje Pedagoškog fakulteta u Somboru, a za realizaciju su mnogo pomogla iskustva u volontiranju „Somborskog edukativnog centra“.

Pokrovitelj ovog projekta - podsticanja volonterizma i humanosti mladih prema obolelima je Ambasada SAD u Beogradu. Ukoliko želite da učestvujete u ovoj akciji ili Vam je potrebna podrška volontera obratite se na telefon 065/2518258, ili u Centru Zdravka (Filipa Kljajića 11) svakog radnog dana od 17 do 19 sati.

© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…