Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 788
utorak, 10 novembar 2020 09:43

Svetski dan borbe protiv raka dojke 2020

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka dojke je 24.10.2020. održan je prvi webinar u organizaciji Asocijacije za unapređenje zdravlja , koji je podržala Uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. Učestvovalo je20 učesnika iz 4udrženja. Video sastanak je posvećen kvalitetu života oboleilh od raka za vreme pandemije Kovid 19. Probleme su prezentovali Đerđi Šarić, Tamara Klikovac i Vesna Imbronjev. Kako je usled pandemije Kovid -19 okupljanje onemogućeno, uvideli smo da i na ovaj način možemo da se organizujemo i razmenimo iskustva između članica Udruženja pacijenta i dogovorili smo i naredne videosastanke.
Predsednica Asocijacija za unapređenje zdravlja, spec.sms Vesna Imbronjev

 

Besplatni webinar 24.10.2020.od 18h
Vebinar Živeti sa bolesti – 24.10.Svetski dan borbe protiv raka dojki

Link za uključivanje na webinar https://us04web.zoom.us/j/7371394467...Meeting ID: 737 139 4467
Passcode: tJYf53

KOVID-19 predstavlja izazov bez presedana za zdravstvene sisteme u svim delovima sveta. Međutim, treba imati na umu da se smrtnost i obolevanja od ostalih bolesti, kao npr. tumora, ne smanjuje. U tom smislu, maligne bolesti i dalje predstavljaju značajan problem i jedan od vodećih uzroka smrti.
Svi vidovi zdravstva, od dijagnostike i terapije do istraživanja, pogođeni su pojavom KOVID-19. Zdravstveni radnici nose se sa problemom reorganizacije sistema kako u smislu zbrinjavanja obolelih od Kovid-19 isto ne manje ulažu trud na brigu,negu i lečenje ostalih bolesnika. Lečenje malignih bolesti jedan je segment koji zahteva kontinuitet i u doba pandemije s obzirom na prirodu same bolesti i uticaj na preživljavanje koju specifično onkološko lečenje omogućuje.
Kroz ovaj webinar ukazaćemo kako je živeti sa malignim obolenjem prevashodno rakom dojke,

Ideja ovog webinara, čiju je realizaciju omogućila Uprava za zdravstvo Grada Novog Sada, da se kroz online predavanja/susrete upoznaju osobe obolele od raka dojke kao i njihove porodice sa osnovnim principima kako živeti sa bolesti u doba KOVID-19, koliko je značajno mentalno zdravlje i kako ga očuvati u doba KOVID-19 kao i prevencije KOVID -19,kao osobe koje spadaju u grupu sa povećanim rizikom za obolevanje,sa upustvima za porodicu obolelih u osnaživanju člana porodice koji je oboleo od KOVID-19.

Predavači su:
Spec.sms Vesna Imbronjev
Prim.dr Đerđi Šarić
Prof.dr psihologije Tamara Klikovac

Svi koji nemaju iskustva sa Zoom platformom pratite sledeće korake:
- Kliknite na link za uključivanje
- Snimite aplikaciju na mobilni telefon ili računar
- Priključite se na linku 5-10 minuta ranije

Očekujemo Vas

 

© 2023 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…