utorak, 21 avgust 2018 13:09

Srpska asocijacija za psihoonkologiju (Beograd)

Predsednica: Tamara Klikovac
Tel: 195 2821
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srpska Asocijacija za psihoonkologiju – SAPO je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano zbog ostvarivanja ciljeva u oblasti psihoonkologije tj.sagledavanja psiholoških problema obolelih od malignih bolesti i pružanje isključivo psihološke podrške i psihoterapijske pomoći pacijentima obolelim od malignih bolesti (različitog uzrasta - odrasli i deca) i njihovim porodicama.

Ciljevi SAPO-a su:

1. Širenje ideja koje promovišu human i saosećajan odnos prema ljudima koji su oboleli od malignih bolesti i njihovim porodicama.
2. Širenje ideja iz oblasti psihoonkologije i popularizacija psihoonkologije kao akademske i naučno-metodološki zasnovane oblasti u našoj sredini.
3. Podsticanje i pokretanje naučnih istraživanja iz oblasti psihoonkologije.
4. Pružanje psihološke podrške i psihoterapijske pomoći ljudima obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica.
5. Edukacije iz oblasti psihoonkologije i podsticanje multidisciplinarne saradnje i razmene sa stručnjacima različitog profila koji rade sa onkološkim pacijentima.
6. Publikovanje članaka,brošura, monografija, knjiga iz oblasti psihoonkologije i organizovanje stručnih/naučnih skupova
7. Prevođenje i obrada naučne i stručne literature iz oblasti psihoonkologije
8. Organizovanje edukativnih i stručnih skupova i predavanja iz oblasti psiho-onkologije
9. Saradnja sa sličnim nacionalnim i internacionlnim udruženjima širom Evrope i sveta
10. Pokretanje različitih programa od nacionalnog značaja koji se odnose na pružanje isključivo psihološke pomoći i podrške odraslim osobama obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica kao i deci i adolescentima i njihovim porodicama u svim fazama lečenja
11. Saradnja sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave pružanjem psiho-socijalne podrške onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica.

Idejni pokretač i osnivački predsednik SAPO-a je docent dr sci Tamara Klikovac.

© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…