"Volonteri protiv raka" u Somboru

08 septembar 2016
(1 Glas)

7. septembra je održana završna radionica projekta "Volonteri protiv raka" koji je realizovalo Društvo za borbu protiv raka u Somboru uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

U toku prethodnih šest meseci, 10 volonterki, studentkinja pedagoškog fakulteta je obučeno pristupu i pružanju podrške osobama lečenim od raka.

Pet volonterki je ispunilo sve aktivnosti projekta: 2 sata nedeljno puna tri meseca su se družile i pomagale osobama lečenim od raka u svakodnevnim aktivnostima, oko nabavke lekova, overavanju dokumenata i drugo. Važan rezultat projekta je da su se mladi pokrenuli i otvorili prema ovom problemu, da je strah i stigma od malgne bolesti manji, i da su razumeli da je život moguć i sa bolesti, ali uz trud svih , a posebno uz veću pažnju okoline. Volonterke su upoznale naš Centar Zdravka, postale članice našeg udruženja, i pokazale želju da učestvuju i u projektima koji slede.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…