Događaj je organizovan 23. marta od 11 sati, u Prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55, Beograd) BIRN i Građanske inicijative su predstavili rezultate godišnjeg monitoringa sprovođenja javnih konkursa u oblasti medija, civilnog društva, kulture i omladine kao i trendove u potrošnji više od 22 milijarde dinara u periodu od 2019. do 2022. godine. Ima li javnog interesa u javnim konkursima - i zašto ne? Javni konkursi najvažniji su izvor novca za brojne medije i organizacije civilnog društva. Ujedno, oni su i često osporavani model državnog finansiranja, zbog brojnih zloupotreba, proceduralnih nedostataka i nenamenski potrošenog novca. Na javnom događaju predstavlljena je dopunjenua baza podataka, najnovije zaključke analize, istraživanje o primerima zloupotrebe, kao i preporuke za unapređenje procedura i praksi sprovođenja javnih konkursa.
Članice Asocijacije za unapređenje zdravlja i Vojvođanske asocijacije lečenih od raka „Valor“ su i ove godine tradicionalnom manifestacijom „Cvet na dar“ unele strukovima narcisa sunce i toplinu u bolesničke sobe na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici. Ove godine su se manifestaciji priključile žene iz Udruženja „Kolibri za porodicu“ koje su svojim veštim rukama sašile jastučiće posebne za sve žene koje su operisale rak dojke jer korišćenjem takvih jastučića smanjuju mogućnost nastanka limfedema ruke. Iz udruženja „Žena uz ženu“ lečena žena od raka dojke Ana Dornik je donirala svoju knjigu koja motiviše žene na brži oporavak a najmalđi i najslađi su mališani iz vrtića „Vendi“ Radosnog detinjstva koji su nacrtali čestitke i napisali motivacone poruke za sve žene koje su tog dana hospitalizovane sa dijagnozom rak dojke. „1000 zagrljaja za oporavak“, „Brzo ozdravi,cmok“,“Mislim na tebe,ozdravi brzo“..i tradicionalno uz nas kompanija „Minaqua“ koja je donirala flašice vode. Mediji su ispratili manifestaciju,bilo je i po koja suza nežnosti. Asice svakog prvog četvrtka u mesecu održavaju radionice podrške ženama koje su hospitalizovane na onkologiji i daje nadu da život se ne završava već počinje sa drugim kvalitetom!
utorak, 07 mart 2023 18:27

Redovni sastanci članova NALOR

U 2023. krajem svakog meseca održavaćemo videokonferencije sa učešćem svih članova NALOR. Cilj ovih sastanaka je upoznavanje, bolja komunikacija, razmena iskustava i rešavanje novonastalih problema.Prvi u nizu je održan 28.2.2023.Nadežda Senić iz "Budimo zajedno" je podelila sa nama svoja znanja vezana za medijsko oglašavanje na društvenim mrežama, sa ciljem da budemo jasniji , vidljiviji, i bliži korisniku. Takodje smo upoznati sa problemom lečenih od raka u Leskovcu, gde je do sada radilo 7 onkologa, a sada ima samo dva. Trpe i pacijenti i lekari. Upućen je dopis Ministarstvu zdravlja Republike Srbije da se pronadje rešenje problema. Na sastanku je učestvovalo 13 predstavnika udruženja NALOR. Uskoro postajemo bogatiji za tri nova udruženja iz Majdanpeka , Bačke Palanke i Apatina, u toku je pistupanje ovih udruženja NALORU.
četvrtak, 23 februar 2023 07:59

Duhovni razgovori na temu "Mir u duši"

Tradicionalno šesti po redu duhovni razgovori na temu "Mir u duši" u organizaciji Društva za borbu protiv raka i Udruženja " Za Apatin", održanog pred Božićne praznike krajem 2022.godine u Biblioteci "Miodrag Borisavljević" u Apatinu
Smederevo , 23 Januar 2023g. u sali gradske uprave, odrzano je predavanje "Život sa stomom". Prisutni pacijenti i učenici Medicindko-farmaceutske škole "Sv. Petka". Podelili smo brošure, flajere i odgovarali na pitanja. P R E P O R U K A Pogledajte do sada najbolju emisiju "ŽIVOT SA STOMOM" koja traje 40 min .
Strana 1 od 83
© 2023 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…