NALOR

NALOR

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Udruzenje ,,ILCO,,Srbije od samog osnivanja 2002 g clan je ECPC.

Godišnja generalna skupština ECPCa uspešno je održana 28. maja u Briselu .Posle dve i po godine, Evropska koalicija pacijenata sa rakom (ECPC) održala je svoj Godišnji generalni sastanak (AGM) i izbore za odbor 2022. od 27. do 28. maja u hotelu Renaissance Brusselu.

Boravak u Briselu je bio izuzetno prijatan, smestaj odlican, konferencije interaktivne, puno znacajnih stvari je uradjeno i obradjeno, saradnja drzava Evrope se sve vise poboljsava, nove terapije i novi nacini implementacija terapije lecenja raka se otkrivaju i koriste. Srbija prihvacena, dosta komunikacije sa predstavnicima ostalih drzava Evrope, posebno interesantno jer smo zemlja koja jedina nije u EU od cele ECPC koalicije. Predlagane nove ideje, obradjene prethodne dve godine rada, sredjivanje finansija, plan za buducnost.

Predstavnik ,,ILCO,,Srbije: Filip Stokic

’’Asocijacija za unapređenje zdravlja’’ Novi Sad nastavlja sa svojim aktivnostima podrške hospitalizovanih žena svakog prvog četvrtka u mesecu na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici.

2.06. i 7.07.2022.g.smo tokom redovnog odlaska na Institut za onkologiju Vojvodine, porazgovarali sa ženama koje su želele da dođu na radionicu pružile iskustvenu podršku i praktične savete koji će im pomoći u daljim koracima kada odu svojim kućama.

Interesovanje su pokazale za teme: nabavku grudnjaka i kako da izaberu onaj koji im odgovara, kako doći do perike i kako je održavati kao i savete o ishrani i prevenciji limfedema ruke kod operacije dojke.

Na kraju radionice su rekle da su dirnute pažnjom koju su dobile od nas i to je potvrda značaja naših odlazaka i važnost povezivanja udruženja sa institucijama.

VELIKO hvala na prijemu i srdačnom razgovoru dr. Babiću zameniku direktora. Predocili smo naše 20 godišnje iskustvo i mogućnosti koje udruzenje može da pruzi.
Ostavili smo brosure za izabrane lekare koje će podeliti pacijentima.
Nastavicemo jos bolju saradnju .

Učestvovali smo u subotu, 25. juna 2022. godine na Sajmu ženskog preduzetništva u Zemunu, ŽENSKA INOVACIJA ,,.

Posetiocima smo davali informacije, preporuke, savete i brošure. Po dogovoru na štandu su nas posetila 2 buduća člana. Došli su sa članovima porodice da se upoznaju sa pomagalima i otišli sa pozitivnim mislima. Zbog nevremena, koje je uništilo tribine, odložen je 26. Jun.

Jedanaest članova Drustva za borbu protiv raka iz Sombora i Apatina su letovali od 13-24.juna 2022 u Leptokariji,Olimpijskoj regiji u Grckoj. Uz dugotrajne razgovore, kupanje i suncanje, izlete po zelenom, moćnom Olimpu na čijem su vrhu svoj nektar ispijali grčki bogovi, dani su brzo protekli.

Vratili smo se očeličeni suncem i smehom u naše uobičajene živote.

Biljana Benić

Povodom 31.maja Svetskog dana protiv duvanskog dima!

Poslušajte jednočasovnu videokonferenciju o iskustvima osoba koje su tokom lečenja maligne bolesti primale hemiomioterapiju.
Govorimo o tome je najviše nedostajalo u tom periodu, ko je najviše pomogao.  Na ovoj radionici smo slušali  pacijente, o životnim mudrostima i poukama do kojih su došli.
Moderatori : Prim dr Đerđi Šarić (onkolog) i Prof dr Tamara Klikovac (psihoonkolog)
Organizator: NALOR ( Nacionalna asocijacija lečenih od raka )

Predstavnici ILCO Srbije imali su zadovoljstvo da budu ucesnici u svecanom obelezavanju 20 godisnjice rada.Goste je pozdravio Nadbiskup Hočevar ,jer imaju veliku podrsku katolicke crkve .

Za ovaj period pruzene su razne usluge za preko 10 000 sticenika i gradjana .Obelezena godisnjica uz prisustvo osnivaca,ministarstva, saradnika na projektima socijalnog preduzetnistva ,udruzenja, prijatelja i gostiju.

Prikazan je film o aktivnostima,saradnji i uspesnoj organizaciji AVLIJA ODRZIVI RAZVOJ, dnevnog boravka osoba ometenih u razvoju u opstini Sabac .

Strana 1 od 47
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…