Godišnja skupština Društva za borbu protiv raka u Somboru.

09 decembar 2021
(0 glasova)

U Centru Zdravka, 8.decembra je održana redovna skupština udruženja Društva za borbu protiv raka u Somboru  i promocija knjige “Prepelica” Milice Marinković. Na skupštini  udruženja učestvovalo je više od trideset članova,

 Ovu 52 godinu rada udruženja obeležilo je 260 aktivnosti  tokom godine kojima je obuhvaćeno više od 3000 učesnika, 9 malih projekata, uvećanje  članstva za trećinu ( Sada brojimo oko 300 članova). Bez obzira na pandemiju , uz maksimalno poštovanje preventivnih mera, aktivno smo radili na edukaciji članstva o Korona virusu, pademiji  i potrebi vakcinacije. Velika većina članova je vakcinisana sada već tri puta, pa su oni koji su i preležali bolest imali blagu kliničku sliku. Kroz videokonferencije i telefonske kontakte pružali smo stručne savete u vezi lečenja, rehabilitacije, protetskih pomagala, ishrane, rekreacije .Sve naše aktivnosti smo objavljivali na društvenim mrežama, web stranici, medijima i time širili svest na oprez i redovne kontrole.  Aktivno smo učestvovali u kampanji “Neutrašive” skrećući pažnju na važnost prevencije raka dojke i primene savremene terapije u lečenju. Kroz projekat “Zato što ih volimo”obezbedili smo raspodelu 250  najkvalitetnih grudnjaka za žene koje su operisale rak dojke. Projektom Grada Sombora “3 D” Centar Zdravka je postao prijatno mesto, prava oaza za članove koji dodju da se druže, odmore, razgovarju, razmenjuju iskustva, da pomaži jedni drugima. Samo kroz ovaj naš dnevni centar je tokom 2021 prošlo 1200 korisnika. Centar je radio kontinuirano, bez letnje pauze, a sekretaka Mara Dobrić je stalno dostupna na telefon 025 44 00 44. Aktivnosti Art sekcije su većinom bile izložbe radova koje su naše članice stvarale kod kuće. Petodnevnu ekskurziju je 35 članova  provelo u Banji Vrujci . Destak članica je zajedno provelo letovanje u Grčkoj. Jedan dan smo proveli kao gosti naše prestonice u Botaničlkoj bašti “ Jevremovac”, Hramu Svetog Save i na Avali. Organizovano smo odlazili smo na koncerte, u pozorište, a 55 članova je bilo na premijeri opere AIDA na otvorenom na Petrovaradinskoj tvrdjavi u septembru. U oktobru je bilo objavljeno više ličnih priča naših članica u Somborskim novinama i Blic ženi.

U umetničkom delu skupštine udruženja Milica Marinković je predstavila svoju novu knjigu “Prepelica“ koja je omaž jednom prošlom vremenu, lepa svedočenja  o ljudima i vremenima koja su iza nas.

U planu za 2022. godinu smo naveli mnoge nove aktivnosti podrške i pomoći našim sugradjanima kroz razne vidove edukacije i  obeležavanje jubileja  20. godina akcije Zdravka .

Pozivamo Vas da nam se pridružite u biblioteci “Miodrag Borisavljević“ u Apatinu 22.decembra na  tradicionalnom “Božićnom razgovoru” sa našim prijateljima sveštenicima Velečasnim Jakobom Pfajferom i Ocem Mladenom Glušcem na temu “Majka Božija, uteha i nada svih nas”. Posle ovakvih razgovora, uvek se osećamo bolje.

Svim našim sugrađanima želimo Srećnu Novu 2022. godinu, sa željom da očuvaju svoje zdravlje kroz redovne kontrole, da prime vakcinu protiv Korona virusa i čuju savete lekara.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…