Članci poređani po datumu: utorak, 10 avgust 2021

utorak, 10 avgust 2021 05:33

Jedan dan u Beogradu

Članovi Društva za borbu protiv raka Sombor i Apatin su sa prijateljima, ukupno nas 75, sedmi avgustovski dan proveli u Beogradu, posetili Botaničku baštu Jevremovac, Hram Svetog Save i Avalski toranj. Partner i organizator ovog lepog izleta je bila TO Euroline Pekez, a vodič Ružica nas je detaljno obavestila o istorijatu i karakteristikama ovih znamenitosti.

Vratili smo se puni lepih utisaka iz jedinstvenog parka i staklenika bogatog domaćim, orijentalnim, pustinskim i dalekim biljem, drvećem i cvećem. U Hramu Svetog Save smo očarani svetlošću, snagom i veličinom. Ovde su nam se pridružile članice udruženja "Budimo zajedno" sa kojima saradjujemo na više projekata u okviru "Nacionalne asocijacije lečenih od raka". Na Avali smo posetili spomenik Neznanom junaku, a sa vrha Vidikovca pružili pogled na našu lepu Srbiju, uz osećaj da su civilizacijska stvaranja uvek moćnija od razaranja. Po povratku u Sombor dočekali su nas ulični svirači, sve u svemu, dan za pamćenje. Zahvaljujemo Opštini Apatin što je podržala ovaj projekat.

Milica Marinković , Društvo za borbu protiv raka Sombor i Apatin

Objavljeno u 2021. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…