NALOR

NALOR

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Akcija Zdravka, 20 godina trajemo, jedan od razloga što se u našoj sredini skrining bolje sprovodi....hvala Danijeli Mirčeta i našim Somborskim...

Srdacno nas je primio direktor dr. Slavise Antonijevica.Predocili smo nase aktivnosti i mogucnost o saradnji ,na dobrobit gradjana Sokobanje.
Ostavljeni su posteri i brosure namenjeni lekarima i pacijentima.

Zemun 7. sept. 2022.
Odrzana je promotivna akcija koja se odnosi na organizovani skrining kolorektalnog karcinoma .
Udruzenje ILCO Srbije je dalo doprinos u zajedničkoj saradnji Kancelarije za skrining raka IZJZ Srbije i nadležnih službi Doma zdravlja Zemun .

Pedeset članova Drustva za borbu protiv raka Sombor,članova iz Apatina i predstavnici prijateljskih udruženja iz Novog Sada su boravili pet poslednjih avgustovskih dana na planini Tara, u Miloševom konaku na Kaludjerskim barama. Posetili smo Sunčanu reku, Podzemni grad "Kamena devojka" u Malom Zvorniku, vozili se "Šarganskom osmicom" do Mećavnika, plovili kanjonom Drine do Kamengrada u Višegradu. Uz neprekidan smeh i pesmu, lakše smo savladavali uspone na šetačkim stazama. Umorni i opijeni mirisom borova, uveče smo slušali priču o vodi i prisećali se veselih doživljaja sa naših brojnih zajednickih izleta,eskurzija i letovanja.

Iz Apatina je putovalo dvanaest clanova Drustva. Eskurziju je besprekorno organizovala naša članica Ružica Pekez, a mnogo su nam pomogli i vaučeri Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija.

Udruzenje ,,ILCO,,Srbije od samog osnivanja 2002 g clan je ECPC.

Godišnja generalna skupština ECPCa uspešno je održana 28. maja u Briselu .Posle dve i po godine, Evropska koalicija pacijenata sa rakom (ECPC) održala je svoj Godišnji generalni sastanak (AGM) i izbore za odbor 2022. od 27. do 28. maja u hotelu Renaissance Brusselu.

Boravak u Briselu je bio izuzetno prijatan, smestaj odlican, konferencije interaktivne, puno znacajnih stvari je uradjeno i obradjeno, saradnja drzava Evrope se sve vise poboljsava, nove terapije i novi nacini implementacija terapije lecenja raka se otkrivaju i koriste. Srbija prihvacena, dosta komunikacije sa predstavnicima ostalih drzava Evrope, posebno interesantno jer smo zemlja koja jedina nije u EU od cele ECPC koalicije. Predlagane nove ideje, obradjene prethodne dve godine rada, sredjivanje finansija, plan za buducnost.

Predstavnik ,,ILCO,,Srbije: Filip Stokic

’’Asocijacija za unapređenje zdravlja’’ Novi Sad nastavlja sa svojim aktivnostima podrške hospitalizovanih žena svakog prvog četvrtka u mesecu na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici.

2.06. i 7.07.2022.g.smo tokom redovnog odlaska na Institut za onkologiju Vojvodine, porazgovarali sa ženama koje su želele da dođu na radionicu pružile iskustvenu podršku i praktične savete koji će im pomoći u daljim koracima kada odu svojim kućama.

Interesovanje su pokazale za teme: nabavku grudnjaka i kako da izaberu onaj koji im odgovara, kako doći do perike i kako je održavati kao i savete o ishrani i prevenciji limfedema ruke kod operacije dojke.

Na kraju radionice su rekle da su dirnute pažnjom koju su dobile od nas i to je potvrda značaja naših odlazaka i važnost povezivanja udruženja sa institucijama.

VELIKO hvala na prijemu i srdačnom razgovoru dr. Babiću zameniku direktora. Predocili smo naše 20 godišnje iskustvo i mogućnosti koje udruzenje može da pruzi.
Ostavili smo brosure za izabrane lekare koje će podeliti pacijentima.
Nastavicemo jos bolju saradnju .

Učestvovali smo u subotu, 25. juna 2022. godine na Sajmu ženskog preduzetništva u Zemunu, ŽENSKA INOVACIJA ,,.

Posetiocima smo davali informacije, preporuke, savete i brošure. Po dogovoru na štandu su nas posetila 2 buduća člana. Došli su sa članovima porodice da se upoznaju sa pomagalima i otišli sa pozitivnim mislima. Zbog nevremena, koje je uništilo tribine, odložen je 26. Jun.

Strana 1 od 47
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…