"Daj pedalu raku 2016"Ženskog centra Milica,Čačak - Prvi dan karavana

03 oktobar 2016
(0 glasova)

Karavan su iz Kragujevca dočekali biciklisti kluba „Borac“ kao i građani Čačka i svi zajedno su stigli na Gradski trg u 16 časova, gde je održan doček karavanu „Daj pedalu raku 2016“.

Sportski klubovi (košarkaški, karate, biciklistički) su toga dana svoje aktivnosti usmerili na promociju sporta, kao zdravog načina života, a deca iz predškolskih ustanova imala su svoj Program petominutnog razgibavanja. U ime domaćina karavan su pozdravile: dr Slavica Dragutinović, član saveta za zdravlje grada Čačka i dr Danijela Parezanović, ZJZ Čačak, a ispred ŽC „Milica“ prisutnima se obratila Vesna Bondžić. Veliki broj Čačanki je prisustvovao ovoj manifestaciji zahvaljujući dobroj saradnji i organizaciji lokalne samouprave, ZJZ Čačak, škola i sportskih klubova. Organizatori su štampali pozivnice, a deca su ih uručivali svojim mamama.

Posle aktivnosti na Gradskom trgu, u 18 časova je u prepunoj sali Skupštine grada održana Tribina „Karcinom dojke, samopregled i značaj skrininga“ na kojoj su govorili Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra „Milica“, psiholog Petar Jeknić, master palijativnog zbrinjavanja, dr Branislava Miletić i Snežana Drašković, master sporta i fizičkog obrazovanja.

Članove karavana su pozdravili gospodin Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada Čačka i dr Slavica Dragutinović.

Uručene su i plakete u znak zahvalnosti za učešće u karavanu „Daj pedalu raku 2016“

Tribina je pokrenula neka od važnih pitanja u organizaciji skrininga, koja se odnose na saradnju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite. U debatu su se uključili kako rukovodioci, tako i zdravstveni radnici pomenutih institucija.

Veliko hvala organizatorima dočeka karavana „Daj pedalu raku“.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…