Ženski centar DIVA (Kragujevac)

26 septembar 2016
(2 glasova)

Ženski centar „DIVA“ je mlado udruženje sa sedištem u Kragujevcu, koje pruža podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma i daje im informacije o njihovoj bolesti. Okuplja prvenstveno žene obolele i lečene od raka, koje žele da razmenjuju svoja iskustva i osećanja u jednoj zaštićenoj atmosferi. Takođe okuplja članove porodica obolelih, kao i zdravstvene radnike i druge stručnjake, koji svojim savetima i podrškom pomažu obolelim ženama u toku lečenja i nakon lečenja u procesu rehabilitacije u cilju bržeg i boljeg vraćanja u normalne tokove života.

Udruženje se bavi i širenjem informacija: o zdravom životu, prevenciji bolesti, značaju preventivnih pregleda, o lečenju raka, medicinskim istraživanjima i uopšte o načinima poboljšanja kvaliteta života i zdravlja.

Udruženje postoji nekoliko meseci i za sada je aktivno u: održavanju iskustvenih radionica za žene obolele i lečene od raka, koje se održavaju dva puta mesečno, u pružanju individualne psihološke podrške ženama koje se trenutno leče, zatim u organizovanju povremenih predavanja na različite teme iz oblasti poboljšanja kvaliteta života i zdravlja i u organizovanju prigodnih dešavanja u vidu izleta i druženja članova.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…